Snickeriet på Flyliden Gård

Snickeriet på Flyliden Gård är en plats där vi gillar att hålla till. Från början använde vi träverkstaden för att renovera och bygga det vi behövde på gården, allt från trösklar och fönster till sadelkammarutrustning.

Ryktet om sadelkammardetaljerna spred sig och kända och okända hörde av sig och frågade om de kunde få köpa.

På den här sidan visar vi vad vi byggt och har till försäljning. Om du inte hittar vad du söker får du gärna kontakta oss så ser vi om det är görbart. Det mesta bygger vi efter det att vi fått en beställning vilket gör att du har möjlighet att göra vissa anpassningar för att det skall passa i din sadelkammare. Alla priser som anges är inklusive moms. Kostnad för eventuell frakt tillkommer.

Kontakta oss gärna på snickeriet@flylidengard.se om du vill beställa eller få mer information!

  Tillbehör till ditt stall och sadelkammare

  Sadelbockar

  Sadelhängare

  Tränshängare

  Selhängare

  Övrigt

  Obehandlat, laserat eller betsat

  Du kan välja om du vill ha obehandlat, laserat eller oljebets och hårdvaxolja.

  • Det obehandlade alternativet är för dig som vill göra ytbehandlingen själv. När den obehandlade produkten lämnar oss är den slipad och redo för ytbehandling. Vi rekommenderar att du går över produkten med en medelgrovt sandpapper (tex 120) om träet blivit lite polerat under transporten.
  • Lasyren (terasslasyr) är för utomhusbruk och ger med det en tåligare yta mot väder och vind. Lasyren kan man få i vilken nyans man vill. Vi har ett antal och har du speciella önskemål går det att lösa. Lasyren läggs på med en strykning.
  • Oljebetsen är för inomhusbruk för att göra den tåligare och ge ytan den fina lystern behandlar vi dem med hårdvaxolja. Ytbehandlingen med  oljebets och hårdvaxolja bör göras med tre strykningar (1 oljebets och 2 hårdvaxolja). Fler lager ger en tåligare yta. Oljebets finns i många nyanser.

  Aktuellt i snickeribloggen

  Alla Hjärtansdags erbjudande

  Alla Hjärtansdags erbjudande

  I morgon är det Alla Hjärtans dag och det uppmärksammar vi med ett hjärtligt bra pris på våra sex stycken färdigbyggda eleganta sadelbockar. Till och med tisdag 15/2 säljer vi dessa sadelbockar för 4200 kr (inkl moms). En putslåda ingår i varje bock. Sadelbockarna är...

  Sadelbockar i andra färger

  Sadelbockar i andra färger

  I Malins första Facebook-inlägg om våra sadelbockar så hade vi en obehandlad som hon ville ha ytbehandlingsförlag till. Några av de förslagen som kom in var silvergrå, Rosewood (lite åt det rödbruna hållet), en ljusare variant av den som vi gjort i Moorish Teak. Efter...

  Vilken respons

  Vilken respons

  I somras byggde Elias och jag en sadelbock för att vi skulle få plats med Silvers körsele. Det blev en fin bock, även om den var ganska enkel i konstruktionen. På jullovet började Elias jobba på en ny variant av sadelbock, en som skulle bli mycket finare....