Snickeriet

Snickeriet på Flyliden Gård är en plats där vi gillar att hålla till. Från början använde vi träverkstaden för att renovera och bygga det vi behövde på gården, allt från trösklar och fönster till sadelkammarutrustning.

Ryktet om sadelkammardetaljerna spred sig och kända och okända hörde av sig och frågade om de kunde få köpa.

På den här sidan visar vi vad vi byggt och har till försäljning. Om du inte hittar vad du söker får du gärna kontakta oss så ser vi om det är görbart. Det mesta bygger vi efter det att vi fått en beställning vilket gör att du har möjlighet att göra vissa anpassningar för att det skall passa i din sadelkammare. Alla priser som anges är inklusive moms. Kostnad för eventuell frakt tillkommer.

Kontakta oss gärna på snickeriet@flylidengard.se om du vill beställa eller få mer information!

 

Obehandlat, laserat eller betsat

Du kan välja om du vill ha obehandlat, laserat eller oljebets och hårdvaxolja.

  • Det obehandlade alternativet är för dig som vill göra ytbehandlingen själv. När den obehandlade produkten lämnar oss är den slipad och redo för ytbehandling. Vi rekommenderar att du går över produkten med en medelgrovt sandpapper (tex 120) om träet blivit lite polerat under transporten.
  • Lasyren (terasslasyr) är för utomhusbruk och ger med det en tåligare yta mot väder och vind. Lasyren kan man få i vilken nyans man vill. Vi har ett antal och har du speciella önskemål går det att lösa. Lasyren läggs på med en strykning.
  • Oljebetsen är för inomhusbruk för att göra den tåligare och ge ytan den fina lystern behandlar vi dem med hårdvaxolja. Ytbehandlingen med  oljebets och hårdvaxolja bör göras med tre strykningar (1 oljebets och 2 hårdvaxolja). Fler lager ger en tåligare yta. Oljebets finns i många nyanser. 

Elegant sadelbock

Den eleganta sadelbocken är både praktisk och ett blickfång i sadelkammaren. Den är byggd av furu och kan fås antingen obehandlad, lasyr eller med oljebets och två omgångar med hårdvaxolja. Till sadelbocken får du också med en putslåda i trä som ryms i lådan på sadelbocken.

Sadelbocken är 30 cm bred (foten är 45 cm bred), 70 cm lång och 100 cm hög. Vikten är ca 15 kg.

Tillval (priser avser obehandlat):

  • Schabrakhängare (en löstagbar ribba mellan gavlarna) 250 kr
  • Extra putslåda 600 kr 

från 3400 kr

Obehandlad 3400 kr
Laserad kostar 4250 kr
Oljebets och 2 lager hårdvaxolja kostar 5270 kr

Enkel sadelbock

Den enkla sadelbocken i grunden samma konstruktion som den eleganta sadelbocken, men ett billigare alternativ där gavlarna är släta och utan putslåda. Den är byggd av furu och kan fås antingen obehandlad, lasyr eller med oljebets och två omgångar med hårdvaxolja.

Sadelbocken är 30 cm bred (foten är 45 cm bred), 70 cm lång och 100 cm hög. Vikten är ca 15 kg.

Tillval (priser avser obehandlat):

  • Schabrakhängare (en löstagbar ribba mellan gavlarna) 250 kr
  • Putslåda 600 kr 

från 2400 kr

Obehandlad kostar 2400 kr
Laserad kostar 3000 kr
Oljebets och 2 lager hårdvaxolja kostar 3720 kr

Tränshängare – Kompakt

Den kompakta tränshängaren perfekt när man vill utnyttja utrymmet i sadelkammaren eller stallet maximalt. Varje hängare är 55 mm bred. Du bestämmer själv hur många hängare du vill ha, hur tätt de skall placeras och hur långa de skall vara (upp till 250 mm). Höjden på plattan som de är monterade på är 95 mm hög.

 

från 120 kr/hängare

Obehandlad kostar 120 kr/hängare
Laserad kostar 150 kr/hängare
Oljebets och 2 lager hårdvaxolja kostar 170 kr/hängare

Exemplet på bilden har 2 hängare.

 

Tränshängare – Ribbor

Tränshängaren med ribbor har en halvcirkelformad framsida som fästs i på plattan med tre ribbor. Varje hängare är 110 mm bred. Du bestämmer själv hur många hängare du vill ha, hur tätt de skall placeras och hur långa de skall vara (upp till 200 mm). Höjden på plattan som de är monterade på är 95 mm hög.

 

från 190 kr/hängare

Obehandlad kostar 190 kr/hängare
Laserad kostar 230 kr/hängare
Oljebets och 2 lager hårdvaxolja kostar 275 kr/hängare

 Exemplet på bilden har 3 hängare

Tränshängare – Kantig

Den kantiga tränshängaren är samma modell som på den klassiska sadelbocken. Varje hängare är 110 mm bred. Du bestämmer själv hur många hängare du vill ha, hur tätt de skall placeras och hur långa de skall vara (upp till 200 mm). Höjden på plattan som de är monterade på är 95 mm hög.

 

från 120 kr/hängare

Obehandlad kostar 120 kr/hängare
Laserad kostar 150 kr/hängare
Oljebets och 2 lager hårdvaxolja kostar 170 kr/hängare

Exemplet på bilden har 3 hängare

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.