Snickeriet

Snickeriet på Flyliden Gård är en plats där vi gillar att hålla till. Från början använde vi träverkstaden för att renovera och bygga det vi behövde på gården, allt från trösklar och fönster till sadelkammarutrustning.

Ryktet om sadelkammardetaljerna spred sig och kända och okända hörde av sig och frågade om de kunde få köpa.

På den här sidan visar vi vad vi byggt och har till försäljning. Om du inte hittar vad du söker får du gärna kontakta oss så ser vi om det är görbart. Det mesta bygger vi efter det att vi fått en beställning vilket gör att du har möjlighet att göra vissa anpassningar för att det skall passa i din sadelkammare. Alla priser som anges är inklusive moms. Kostnad för eventuell frakt tillkommer.

Kontakta oss gärna på snickeriet@flylidengard.se om du vill beställa eller få mer information!

 

Obehandlat, laserat eller betsat

Du kan välja om du vill ha obehandlat, laserat eller oljebets och hårdvaxolja.

  • Det obehandlade alternativet är för dig som vill göra ytbehandlingen själv. När den obehandlade produkten lämnar oss är den slipad och redo för ytbehandling. Vi rekommenderar att du går över produkten med en medelgrovt sandpapper (tex 120) om träet blivit lite polerat under transporten.
  • Lasyren (terasslasyr) är för utomhusbruk och ger med det en tåligare yta mot väder och vind. Lasyren kan man få i vilken nyans man vill. Vi har ett antal och har du speciella önskemål går det att lösa. Lasyren läggs på med en strykning.
  • Oljebetsen är för inomhusbruk för att göra den tåligare och ge ytan den fina lystern behandlar vi dem med hårdvaxolja. Ytbehandlingen med  oljebets och hårdvaxolja bör göras med tre strykningar (1 oljebets och 2 hårdvaxolja). Fler lager ger en tåligare yta. Oljebets finns i många nyanser. 

Elegant sadelbock

Den eleganta sadelbocken är både praktisk och ett blickfång i sadelkammaren. Den är byggd av furu och kan fås antingen obehandlad, laserad eller med oljebets och två lager hårdvaxolja. Till sadelbocken får du också med en putslåda i trä som ryms i lådan på sadelbocken.

Sadelbocken är 30 cm bred (foten är 45 cm bred), 70 cm lång och 100 cm hög. Vikten är ca 15 kg. Om du önskar en annan höjd eller längd för att få den optimala arbetshöjden så ordnar vi det.

Tillval:

  • Schabrakhängare (en löstagbar ribba mellan gavlarna) 250 kr
  • Extra putslåda 600 kr 

från 3400 kr

Obehandlad 3400 kr
Laserad kostar 4250 kr
Oljebets och 2 lager hårdvaxolja kostar 4800 kr

Enkel sadelbock

Den enkla sadelbocken i grunden samma konstruktion som den eleganta sadelbocken, men ett billigare alternativ där gavlarna är släta och utan putslåda. Den är byggd av furu och kan fås antingen obehandlad, laserad eller med oljebets och två omgångar med hårdvaxolja.

Sadelbocken är 30 cm bred (foten är 45 cm bred), 70 cm lång och 100 cm hög. Vikten är ca 15 kg.

Tillval:

  • Schabrakhängare (en löstagbar ribba mellan gavlarna) 250 kr
  • Putslåda 600 kr 

från 2400 kr

Obehandlad kostar 2400 kr
Laserad kostar 3000 kr
Oljebets och 2 lager hårdvaxolja kostar 3700 kr

Sadelhängare

Sadelhängaren har form och en bredd för att sadeln skall ligga stabilt och att hängarna skall bära sadelns tyngd i kanalen. Sadelhängaren är 57 cm lång och 4,5 cm bred och sitter monterad på en 17 cm bred platta som sticker ned 5 cm under hängaren och 15 cm över hängaren. På varje platta kan man välja att ha 1, 2 eller 3 hängare. Med tre hängare blir totallängden på plattan 150 cm.

 

från 450 kr/hängare

Obehandlad kostar 450 kr/hängare
Laserad kostar 580 kr/hängare
Oljebets och 2 lager hårdvaxolja kostar 600 kr/hängare

 

 

Selhängare

Selhängaren har samma design som den klassiska sadelbocken med 7 stycken ribbor. Selhängaren är 50 cm lång och 30 cm bred. Förutom ribborna har den också en förstärkning i mitten (under toppribban) för att göra den stark nog att bära både en brösta och en däckel.

 

från 550 kr

Obehandlad kostar 550 kr
Laserad kostar 700 kr
Oljebets och 2 lager hårdvaxolja kostar 850 kr

 

 

Tränshängare – Kompakt

Den kompakta tränshängaren perfekt när man vill utnyttja utrymmet i sadelkammaren eller stallet maximalt. Varje hängare är 55 mm bred. Du bestämmer själv hur många hängare du vill ha, hur tätt de skall placeras och hur långa de skall vara (upp till 250 mm). Höjden på plattan som de är monterade på är 95 mm hög.

 

från 120 kr/hängare

Obehandlad kostar 120 kr/hängare
Laserad kostar 150 kr/hängare
Oljebets och 2 lager hårdvaxolja kostar 170 kr/hängare

Exemplet på bilden har 2 hängare.

 

Tränshängare – Ribbor

Tränshängaren med ribbor har en halvcirkelformad framsida som fästs i på plattan med tre ribbor. Varje hängare är 11 cm bred. Du bestämmer själv hur många hängare du vill ha, hur tätt de skall placeras och hur långa de skall vara (upp till 20 cm). Höjden på plattan som de är monterade på är 9,5 cm hög.

 

från 190 kr/hängare

Obehandlad kostar 190 kr/hängare
Laserad kostar 230 kr/hängare
Oljebets och 2 lager hårdvaxolja kostar 275 kr/hängare

 Exemplet på bilden har 3 hängare

Tränshängare – Kantig

Den kantiga tränshängaren är samma modell som på den klassiska sadelbocken. Varje hängare är 11 cm bred. Du bestämmer själv hur många hängare du vill ha, hur tätt de skall placeras och hur långa de skall vara (upp till 20 cm). Höjden på plattan som de är monterade på är 11 cm hög.

 

från 120 kr/hängare

Obehandlad kostar 120 kr/hängare
Laserad kostar 150 kr/hängare
Oljebets och 2 lager hårdvaxolja kostar 170 kr/hängare

Exemplet på bilden har 3 hängare

En udda anpassning

En udda anpassning

Idag skickade vi iväg en sadelbock som inte skall bo i ett stall eller sadelkammare. Önskemålet från kunden var enkelt och tydligt; vi behöver den snabbt och den skall vara stabil. Lösningen blev en obehandlad sadelbock av den enkla modellen, med lite förstärkningar....

Sadelhängare med schabrakhängare under

Sadelhängare med schabrakhängare under

Vi kan nu erbjuda en sadelhängare med en schabrakhängare under. Perfekt för dig som kommer tillbaka från en ridtur där hästen blivit svettig och schabraket behöver luftas. Du väljer själv hur långt avstånd du önskar mellan sadelhängaren och schabrakhängaren. Priset...

Även en stor sadelkammare kan bli för liten

Även en stor sadelkammare kan bli för liten

Vi har precis levererat kombinerade sadel- och selhängare, samt tränshängare till en ganska stor sadelkammare. Trots sin storlek hade det blivit trångt... Lösningen för att kunna få in lite mer var att förutom det "vanliga" med 3 sadelhängare ovanför varandra, placera...

Bärbara sadelbockar

Bärbara sadelbockar

Nu finns det en mindre och mer flexibel sadelbock, den bärbara sadelbocken. Den har fått mått så att den ryms i bagaget på en bil, fungerar på bänken i sadelkammaren och ryms i en garderob som är 60 cm djup. Som namnet antyder har den bärhandtag på gavlarna så att du...

Nu firar snickeriet 1 år

Nu firar snickeriet 1 år

För ett år sedan visste vi inte vad som väntade oss det kommande året, 2022. Det började med att Malin publicerade en bild på sadelbocken som Elias byggt till Silvers sele på Facebook. Efter det började det notisplinga i hennes telefon och frågorna kom huruvida vi...

Ryttarskåp

Ryttarskåp

Under hösten har vi tillsammans med kund tagit fram ett ryttarskåp som nu är färdigt för leverans. Skåpen kan antingen placeras sida vid sida eller med ryggarna motvarandra. Behöver du något till din sadelkammare som du inte hittat någon annanstans får du gärna höra...