Vi har ett helt underbart uterum med fönster runt hela och glastak. Det blir varmt väldigt fort, även vansinnigt varmt väldigt fort när solen ligger på. Vi använder uterummet både för att vara i och att odla i som ett växthus. Eftersom det kan bli så varmt så fort behöver alla växter rejäla krukor med  vattenmagasin. Förra sommaren planterade vi en vinranka i en 65 liters hästvattenbalja. Den trivdes jättebra, växte upp i taket och gav några klasar med vindruvor.

Vi vill gärna ha en vinranka till och jag visste att det fanns en stor 50 liters plåtbalja vid finentrén som var tät, den var alltid full med vatten. Den tömdes och diskades ur och då visade det sig att den trots allt tyvärr hade små hål i botten. Den tätades med limfog på både ut- och insidan och kläddes med plast för att bli tät, det är klinkergolv så det kan läcka utan att det händer något.

Vi fyllde botten med en dm Leca kulor. Placerade en vanlig plastkruka med extrahål på sidorna på botten av baljan och täckte med en bit markduk med hål för plastkrukan ovanpå Leca kulorna. Det här är själva vattenmagasinet. Plastkrukan fylls med samma jord som resten av baljan och fungerar då som en veke som transporterar upp vatten till jorden i baljan. För att kunna fylla vatten i magasinet placeras ett rör från botten på baljan till kanten upptill. Baljan fylls med jord och så är det bara att plantera.