Under hösten 2018, innan vi flyttat in, fick hagarna besök av vildsvin. Framför allt den stora hagen blev drabbad. Det är otroligt vad de kan böka upp på bara en natt. Till saken hör att hör att gården heter inte Flyliden för inte. Bland annat den stora hagen är grässvål som “flyter” på en mosse. Det är inga problem att gå på den varken för människor eller hästar, men kör man ut med grävmaskinen så känner man hur det gungar. Av denna anledning var det inte aktuellt att fixa skadan med varken grävmaskin eller med traktor, då risken för att gå igenom är för stor.

Att göra det förhand skulle kunna vara en möjlighet, men det är ett område på ca 70 x 40 meter som är ordentligt uppbökat. Vi provade i slutet på vintern att dra harvmattan (med piggarna nedåt) med fyrhjulingen. Det hjälpte en del, men vi körde fast några gånger, så vi gav upp.

När det varit torrt en period i början på april provade vi att köra med slaghacken och det gjorde det mycket bättre redan i första omgången. Inte perfekt, men väldigt mycket bättre än vad det var och också bättre än vad det var innan vildsvinen bökat upp. Efter att ha kört ytterligare några vändor i olika riktningar så var vi nöjda. Nu är det bara att vänta till det blir lite nederbörd. Då blir det dags för gödsel och gräsfrön.