Innan vi byggde ett eget stall har jag ofta tittat på olika boxinredningar, det ena finare än det andra, och drömt om hur fint man kan göra. När man sen står där och ska välja hur just vårt drömstall ska vara är det inte lika enkelt som i drömmarna. Helt plötsligt ska det fungera för hästar! Det ska vara hållbart, lättstädat, tåligt, säkert och fint. Hur ska man tänka? Vad ska man prioritera?

En sak jag valde bort var de låga, fina, bågformade boxfronterna jag drömt om. Då tänkte jag inte på om jag skulle kunna sova gott med en häst som kanske skulle få för sig att hoppa ut och fastna halvvägs. Det är väldigt trevligt att de kan sticka ut huvudet, men jag vill kunna stänga vid behov. Stolpar och galler har vi valt  att ha galvat, dels för att det är tåligt, ingen rost om färgen lir bortgnagd och dels för att det inte tar så mycket ljus. Att dammet inte syns är en bonus.

Fyllningen i boxfronterna är av bambu, det är hårdare än ek, sväller och krymper inte men ser ut som kvistfri ek. För att det ska bli extra fint är det en dekorbräda under gallret och det bågformade fick komma på det öppningsbara gallret över dörren. Lite blingbling i form av en guldkula på dörrstolparna blev det också. Jag är dock inte säker på jag tyckte det passade, det får tiden utvisa.

Peter och Elias håller på för fullt med det tunga jobbet att bygga ihop allt. Det känns väldigt rejält och bra!