I början på juni hade vi en plan om att bli klara med ridhuset till Midsommar eller strax efter för att sedan börja fundera på hur vi skulle göra ordning stallet. Med den planen var vår förhoppning att Julia skulle kunna flytta hem någon gång under hösten 2019. En vecka in i juni ändrades plötsligt förutsättningarna och Julia och hennes hästkompis, som blivit uppsagd för att hon tillfrisknade för långsamt från fång, skall flytta hem veckan efter Midsommar.

Vi diskuterade olika möjligheter för att kunna få till två stallplatser på kort tid. Alla förslag hade ett problem gemensamt och det var att det skulle hindra oss i det fortsatta arbetet. Helst skulle vi vilja ha hästarna på ett annat ställe än i det befintliga stallet. När vi betat av alla de givna möjligheterna började vi tänka utanför boxen, och lösningen var ett specialbyggt utestall från Uteboxen. Skall du någon gång bygga ett stall med uteboxar rekommenderar jag att du tar kontakt med Tobias på Uteboxen. Mindre än två veckor efter vår första kontakt, levererades tre pallar med allt material till våra två måttbeställda uteboxar.

Här skall det bli ett utestall som rymmer två boxar på 3,5 x 3,4 m

Vi var på intet sätt sysslolösa medan vi väntade på leveransen av uteboxarna. Platsen där uteboxarna skall stå var långt i från redo. Det behövdes en 20 kubiks container och  en liten brasa för att få fram betongplattan.

När den till slut var rensad, visade det sig att det saknades betongplatta på ca 1,5 kvadratmeter i ett hörn. Vet inte varför, men nu är det också fixat och byggnationen av stallet är i fullgång.Efter två intensiva dagar är boxarna i princip klara, nu återstår att taket skall få nya takplåtar, det skall bytas panel på gavlarna och så skall alltihop målas. Så efter en snickeriperiod kommer nu en målningsperiod då ridhuset, ligghallen och utestallet skall målas.