I stallet finns det nu tre fönster, ett nytt med galler i den ena boxen och två gamla i stallgången. Väggen i stallgången har vi tänkt ta bort när vi bygger ut stallet i etapp två. Det gör att vi inte vill lägga tid och pengar på något som ändå med tiden ska bort. Väggen är timrad och stabil men fönsterna behöver hästsäkras. Det fanns fula men ok krenelerat nät som med lite uppfräschning med stålborste och färg får duga.

För att fästa dem men ändå kunna ta ner dem om man vill putsa fönstren, byggde vi en ram som blir som ett fönsterfoder. Ramen kan vi enkelt skruva ner vid behov. Mellan fönstren finns det en gammal dörr som har gjort sitt och som inte är hästsäker alls. Där har vi säkrat med en tjock, massiv gammal bordsskiva. Tillsammans ser det ut som ytterväggen på en timrad stuga med fönster och dörr, blev faktiskt riktigt bra.

Det sista fönstret som är i en av boxarna är nytt. Vår önskan var att karmarna skulle vara av stål så det inte går att gnaga på och är underhållsfritt. När man öppnar fönstret är en del av gallret kvar som ett ”V” så hästen kan sticka ut huvudet men förhoppningsvis inte få för sig att hoppa ut. Just den kombinationen att ha ”V” gallret och karmarna i stål fanns inte men Y-TE kunde kombinera sina befintliga modeller och levererade ett fönster till oss. Fönstret har fått foder av plåt eftersom hästar har en viss procent bäver i sig och ibland får de för sig att gnaga på träkanter.