Förra året fixade vi en fin grushage till hästarna. Ytan som fick bli grushagen var den ytan som naturligt var platt. Det fanns dessutom några stora stenar, några stubbar , samt två bäckar som bildade ett surhål. Detta gjorde att vi inte valde att göra grushagen ända fram till gräshagen.

Under vintern har vi grävt upp de stubbarna som fanns och lyckat gräva loss de stora stenarna så att vi sedan kunde putta ner dem i hål som vi grävt. Det jobbet gjorde vi medans det fortfarande var “monsun period”. För ett barn som gillar gegga-mojja var det en drömlekplats. Själv har jag mest väntat på att det skulle torka upp så att vi kunde jobba vidare.

Efter sensationellt lång period utan regn har det börjat torka upp och vi har fortsatt med att förbereda för att fylla ut. Ett första steg är att fixa en dagvatten brunn så att de två bäckarna som kommer från skogen hittar in i vägtrumman under grushagen. Kan låta enkelt, men vägtrummorna och brunnen flyter så det är utmaning att pressa ner dem och fixera så att man kan placera grus runt.

När dagvattenbrunnen och vägtrummorna var på plats blev det antal vändor med 4-hjulingen för att fylla med all den sten som vi grävt upp på andra ställen. När dessa förberedelser nu är gjorda hoppas vi att vi skall kunna få tag på bra fyllmaterial för att börja fylla grupen så att vi kan få ett bra underlag till en större grushage.