Stora fönster kräver stora Julstjärnor. Fönstret i ridhuset är väldigt stort, så det fick bli en väldigt stor Julstjärna. Utmaningen var att skapa en 7-armad stjärna som fick en “omkrets” på 18 meter. 18 meter var nämligen längden på ljusslingan som stjärnan skulle kläs med.

Stjärnan byggdes i verkstaden och när den var klar insåg jag hur stor den var. Elias och jag fick efter visst krångel ut den. Nästa utmaning var att få upp den. Vi passade på en dag när alla barnen var hemma. Med gemensamma krafter reste vi vår längsta stege och nådde precis till innernocken på ridhuset. Linus och Adam klättrade upp och satte fast öglor så att vi kunde hissa upp Julstjärnan och skapa Julstämning för hästarna.

Hästarna fick en Julmockning i ligghallen, med varsitt hjärta. Det var tur att jag var snabb med att ta bilden, för hjärtat blev snabbt ihopblandat med det det övriga spånet.

Vi har också skapat Julstämning för hönsen. De har fått en utegran för hönsen som vågar sig ut och en innegran för de som hellre stannar inne. Granarna har pyntats med äpplen, morötter och grönkål. Från början var granarna mycket läskiga och bara de modigaste hönorna vågade sig fram. Ett dygn senare var allt julpynt uppätet.