Som vi tidigare bloggat om har vi ett bekymmer med stallet eftersom det är för lågt i tak så det är inte godkänt enligt Jordbruksverkets regler. Av den anledningen har vi hästen uppstallad hos grannen. Tidigare i veckan när vi diskuterade vad vi skulle göra med ett av alla våra byggnader kom vi på den geniala idén. Vi kan placera två uteboxar där och bygga en ligghall under skärmtaket vid grusplanen. Vi började röja och mäta. Sedan ringde jag till Tobias på Uteboxen och förklarade våra behov och begränsningar. Av Tobias fick jag ett enkelt och mycket bra svar; “Peter, det ordnar jag”. Helt plötsligt öppnade sig möjligheten att låta Julia flytta hem till Flyliden och stallet kan starta sin verksamhet redan till sommaren, mycket tidigare än vi tidigare hoppats på. Så klart blir det i en begränsad omfattning till början med bara två hästar, men två är oändligt mycket mer än inga hästar.

Förutom  stall behöver vi en ligghall i lösdriften. Vår tanke är att vi skall ha två och den första blir i två av facken under skärmtaket vid ridhuset. Fördelen med det är att det direkt utanför finns en stor grusad yta. Denna grusade yta skall vi också göra ytterligare lite större för att kunna ha som vinterhage.

Bygget av ligghallen är nu i fullgång. Det märks att man bor i Stenkullen med alla de stenar som man hittar så fort man sätter ner skopan i marken.