Under de två första somrarna på Flyliden har vi i princip hunnit fixa och måla alla ekonomibyggnaderna. Det var i princip bara två gavlar som var kvar. Ridhusets norrgavel och gaveln på stallet. Gaveln på stallet hade vi egentligen inte tänkt att göra något åt eftersom planen är att bygga ut stallet, men det projektet släpar lite eftersom vi är tvungna att söka bygglov. Sedan vi rev Hönspalatset (det äldsta hönshuset) så blev dessutom stallgaveln så mycket mer påtaglig. Lite kärlek och färg skulle göra den gaveln gott.

När en varm och torr juli går mot sitt slut och prognoserna börjar prata om nederbörd, då kom “inspirationen”. Peter kompletterade med några panelbrädor som saknades och bytte vindskivorna på ateljén. Numer har dessa vindskivor också fått vattbrädor. Den gamla stalldörren som finns kvar på utsidan (men är igensatt på insidan) fick också lite kosmetisk fix för att bli finare när den blev målad.

Norrgaveln på ridhuset var inte i så dåligt skick om man tittade på den på håll, men när man gick närmre så var den absolut i behov av kärlek (och färg). En ordentlig avborstning och sedan lite ny Falurödfärg gjorde susen.