För ett år sedan ville Elias att vi skull skaffa höns. Jag var så klart positiv till detta och när vädret blev vårlikt i mars så började vi renovera hönshuset. Det skulle visa sig att det behövde en del kärlek innan det var redo för att bli bostad åt hönsen.

Samtidigt som grabbarna fixade med hönshuset läste jag på om höns och hönsraser. Det skall vara trevliga höns, värpa ägg med olika färger på skalet och vara lagom stora. Till slut hade jag bestämt mig för att vi skulle ha Maran, Cream legbar, Silverudds blå och Wyandotte.

Så nu har vi en trevlig liten hönsbesättnining med 16 hönor och 4 tuppar. Hälften av hönorna och två tuppar är fortfarande unghöns. De nio hönorna som värper ägg, värper nu mer ägg än vad vi hinner äta, trots att vi ökat vår äggkonsumtion högst avsevärt.

Vår ambition är att djuren på Flyliden gård skall ha det riktigt bra, oavsett om det är häst, hund eller höns. För hönsens del har de ett hönshus på nästan 10 kvadratmeter, som har gott om sittpinnar och reden, samt en utegård som är rovdjurssäkrad och har sand/torv bad. De får även vara ute på gården när vi ute och grejar och kan hålla lite koll på dem så inte rovdjur tar dem.

För er som är intresserade av ägg från Flyliden går det att köpa i 10-pack för 40 kr. För att värna miljön tillämpar vi 5 kr rabatt för den som vill fylla på en tom Flylidenkartong. Beställning görs via SMS till 0707-910 903.