Från början trodde vi att “Lillstugan” var ett av de andra husen på gården, men efter en fördjupad diskussion med Räddningstjänsten om våra öppna spisar insåg vi att Lillstugan var det röda huset som ligger granne med boningshuset.

Att vi skulle behöva göra något åt balkongen var givet. Ett av stödbenen var helt bortruttnat och ersatt med en planka samt ett stålstötta, räcket var också i dåligt skick och väldigt lågt. När vi ändå höll på valde vi att plocka bort det burspråk som fanns där också. Hur illa det var med stöttningen av balkongen insåg vi när vi höjde det yttre hörnet för att få den i våg. Helt plötsligt föll plankan som fungerat som stötta. Det visade sig att den var bara inkilad, men inte på något sätt fäst i vare sig marken eller balkongen…

När vi plockat bort burspråket och satt en ny slät vägg behövde vi fixa bärlinan så att vi kunde lägga trallplankor ända in till väggen. Frågan var om vi skulle byta hela regelkonstruktionen, eller bara fixa de reglarna som var vid “hålet” efter burspråket. Eftersom reglarna såg helt okej ut valde vi att behålla dem och skarva i en bit regel i de två som var vid hålet. Med 120 x 28 trall och två nya stolpar har nu balkongen blivit riktigt stabil.

Från början hade vi bara tänkt måla balkongdörrarna vita, men det visade sig att de behövde lite mer kärlek än så. Ett antal timmar senare är det dåliga trät bytt mot nytt, de är isolerade, fönstren har fått nytt kitt och så har de blivit vita. Det är tacksamt med projekt där det syns att man gjort något.