I det färdiga stallet skall vi ha gummimattor i boxarna och gummisten i stallgången. Innan vi är där så har vi några åtgärder att utföra. Först behöver vi reparera diverse skador, framför allt sprickor, i betonggolvet. Vi behöver också gjuta en sockel där den gamla dörren var och öppna upp där den nya dörren skall vara.

Vi åkte ner till LM Maskinservice och hyrde en bilningshammare och körde igång. Hålet blev såpass stort att vi insåg att det kommer att bli ett antal gjutningar innan vi är klara. Det kändes då inte som det var någon större idé att hyra en betongblandare, utan vi bestämde att vi skulle köpa en. Vet inte riktigt hur jag tänkte, men Elias och jag åkte till Göteborg för att köpa utan att ta med släpkärran… Vi lyckades att få in den XC70, men det var verkligen precis.

Efter att ha gjort några inledande gjutjobb insåg vi att en betongkant längst ner i boxarna skulle vara ett bra för att spara träväggen. Döm om vår förvåning när vi kunde konstatera att “våglinjen” från den existerande betongkanten på ena sidan mötte betongkanten på den andra sidan. Borde så klart vara självklart, men det är inget som vi varit bortskämda med hittills. Detta gjorde dock jobbet att bygga formarna mycket enklare. Vi valde att göra dem lite djupare än de 45 mm som träväggen skall vara. När betongen härdat fasade vi sedan av kanten så att betongkantens djup i överkanten blev 45 mm.