Jag har så många gånger under åren tänkt på hur jag skulle vilja göra en bra, praktisk och trevlig sadelkammare. Nu när jag äntligen fick chansen att förverkliga alla tankar och idéer så är det med vetskapen att det här är en provisorisk sadelkammare tills stallet är klart. Vissa saker som lås, larm och inbrottsskydd är självklara. Lika självklart som vatten och värme.

Jag ville ha mycket plats för förvaring, även om det alltid blir för lite ändå, hur det nu kan komma sig… Vi är bara två personer med två hästar så vi har gott om plats än så länge. Med varsin 120 cm hyllsektion från golv till tak, tre sadelhängare, några tränshängare och plats för två täcken på min egen påhittade täckeshängare. Allt trä är laserat i vad jag tycker är en klassisk sadelkammarbrun färg. Vad roligt det var att lasera! Det var bara att stryka på lagom tunt EN gång jämfört med att grunda och täckstryka två ggr som man alltid gör annars. 

Vatten behöver man alltid i sadelkammare och vi valde en liten smidig vask så den inte skulle ta så stor plats. Det finns en värmeslinga i vattenröret så det inte skall frysa när det är kallt.

Lite småhyllor och fler krokar behövs men det behovet är lättare att se när vi börjar använda sadelkammaren.