Du som följer våra inlägg om gården och hästarna har säkert koll på att vi fått mycket hjälp av Karin och Patrick Strauss med körningen. För ett år sedan letade vi en körhäst och fick hjälp att hitta Ior. Framför allt under denna våren har vi kommit igång med körningen och det roliga är att det inte bara är jag som är intresserad av att köra, utan både Peter och Elias propsar också på att få köra. I början var vi hos Karin så att de fick några lektioner och kom igång. Elias fick då köra Bodethal’s Notre Petit eller Silver som han kallas. De två fann verkligen varandra eftersom Elias är så mjuk och lagom i handen vilket passar Silver som är lite känslig efter många års framgångsrikt tävlande.

Denna sommaren var Patricks och Karins båda tjejer iväg på hästäventyr i Europa och kvar var det ett antal hästar som skulle hållas igång. Eftersom Silver älskar att bli körd och gärna i en mix av att köra ut och att bli körd på banan så så kom frågan om det var så att han kunde få komma till Elias och Flyliden på “sommarkollo”. Elias behövde vi inte fråga två gångar. Han sken upp som en sol och när vi hämtade honom så ledde Elias in honom i transporten som det mest självklara.

Silver är en alldeles underbar häst och läromästare. Vi är så glada att Elias har fått den här möjligheten att lära sig körningen med en häst som verkligen kan allt och är så trygg och trevlig. Å så himla rolig :-). Hos Karin har både Peter och Elias fått galoppera med hästarna, när de tagit den sista backen på uppvärmningsrundan. Nu har jag fått åka med när Elias galopperade upp för en backe här hemma, en sån känsla! En dag skall jag göra det själv också.

Det kommer att bli ett bra sommarkollo. Silver och Ior går tillsammans och betar växelvis i en hage med mycket bete och en som är mer nedbetad. Blir det för illa med insekter så får de komma in i stallet och då tar de paus. I körningen har vi nu en “sportbil” och en “långtradare”, båda har sin charm och det är kul och lärorikt att jämföra.