Blomsterhagen har fått sitt namn för att det var så mycket blommor där i somras när vi började sätta staket runt hagarna och ge dem namn. Förutom fina blommor, så finns det också 10-talet stubbar som ett minne av 10-talet aspar som togs ner våren innan vi köpte Flyliden. När man tar ner en asp så börjar rotsystemet att skicka skott, väldigt många. För att kunna bekämpa alla dessa miniaspar behöver vi kunna köra av dem med slaghacken ett antal gånger per säsong. Problemet som vi hade i höstas var att vi inte kunde använda slaghacken då det var för mycket stubbar som gjorde att vi inte kom åt.

Att gräva upp dem såg vi inte som ett alternativ då de är mycket jobb (= nästan omöjligt) att få upp dem med vår grävmaskin. Skulle vi lyckas har vi mest troligt en hög med 6 större stenar, en stubbe att ta hand om och ett stort hål. I stället har vi gått och klurat på att låta fräsa stubbarna, men inte kommit till skott. Men igår hände det. Jag sökte runt lite på stubbfräsning och hittade Göteborgs Stubbfräsning som erbjöd det vi sökte. Jag ringde fick ett helt klart överkomligt pris och 18 timmar senare var stubbarna borta. Istället har vi en del “stubbflis” att jämna ut med. När vi såg hur smidigt det fungerade så fick de ta ytterligare fyra stubbar inne på gården.

Googlar man på att ta bort stubbar finns det många tips om hur man kan gå tillväga. Vill du ha bort dem snabbt, utan ansträngning och med en minimal påverkan så är stubbfräsning ett mycket bra alternativ.