Det var många saker jag inte visste om höns för ett år sedan när Elias ville att vi skulle ha höns. Jag läste på och lärde mig teoretiskt många saker om höns, de skulle vara väldigt lättskötta och inte ta någon längre stund per dag att sköta om. Jag var dessutom lite rädd för höns… Det var inget problem när vi kläckte fram de själva och man vande sig allt eftersom de växte upp. Lättskötta är de nog när man väl har lärt sig hur de fungerar och vad som fungerar. Vad jag inte visste var hur många gånger per dag vi är hos dem för att öppna och stänga luckan, öppna och stänga dörren så de kan gå ut på tomten och då gärna själv vara ute och ha lite koll på rovdjur. Sen kollar vi mat, gör rent o hämtar ägg några gånger mm. Jag hade inte heller förstått hur otroligt smutsigt och dammigt det blir hos höns! När allt är tömt, dammsuget och skurat, vilket tar lååång tid, är det väldigt skönt att slänga alla kläder i tvätten och ta en välbehövlig dusch.
Det jag inte heller visste för ett år sen var hur roligt det är med höns och vilka personligheter de är!