Vår ambition är att hästarna skall gå på lösdrift och ha fri tillgång till mat. Under hösten har vi fodrat 5 gånger per dag i ett slow-feeding nät, men planen har varit att bygga ett foderbord så att vi kan fylla upp med en hel hösilagebal. Bland alla regniga dagar och ännu regnigare helger så såg det ut som det skulle bli en fin helg.

Ett snabbt konstruktionsarbete tog fart på onsdagen och på fredagen inhandlades det material, allt för att kunna utnyttja helgen. Tyvärr så slog inte prognosen in fullt ut. Lördagen blev gråmulen med tidvis regn. Det påverkade dock inte arbetet som förlöpte enligt plan. Målet var att bygga ett foderbord som inte skall ha något som hästarna kan skada sig på. Därav blev det ett pulpettak utan hängränna. Istället leder vi regnvattnet till lågsidornas hörnen med två trälister på taket.

På söndag eftermiddag var foderbordet klart. Mycket nöjd satte jag mig i grävmaskinen för att se om den skulle klara att lyfta det. Om den inte skulle orka det, skulle det bli lite jobbigt… Efter ett litet missöde där jag lyckades förskjuta plattläggningen som foderbordet var byggt på så kunde ett provlyft göras. Grävmaskinen orkade, dock stog den lite på tårna.

I mörkret med två nyfikna hungriga hästar lyftes den ut, självklart i regn. Skumt, det skulle vara en helg med sol.